Προδότες και εγκληματίες
Θεσσαλία 1944Η μπροσούρα "ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ" που έκδοσε ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προς τέλος της άνοιξης-αρχές του καλοκαιριού 1944 και το ανατύπωσε "Η Κόκκινη Σημαία", εφημερίδα του ΚΚΕ, κάπου στη Θεσσαλία το 1944.
Η μελέτη αυτή ήθελε να δώσει μια γενική εικόνα της δράσης των προδοτών και ταυτόχρονα ένα οπλο στα χέρια του αγωνιζόμενου Εθνους, στα επτά κεφάλαια με τους εξής τίτλους :
-Η πέμπτη φάλαγγα στη χώρα μας,
-Φασιστικές Οργανώσεις,
-Ε.Δ.Ε.Σ.,
-Κρυπτοφασιστικές Οργανώσεις,
-Η επίσημη προδοσία - Το Κράτος στην υπηρεσία των καταχτητών,
-Τα Πολιτικά Κόμματα,
-Οι κύκλοι του Καϊρου, στηριγματα των σφαγέων.

Εκτός των ιστορικών πληροφοριών αναφέρονται και αρκετά ονόματα μαζί με ενδεικτικά στοιχεία για την δράση τους ως συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων και οχι μόνο.

Γραμμένο λίγο πριν την απελευθέρωση, το κείμενο της μπροσούρας είναι ένα πραγματικό ντοκουμέντο για τα εγκλήματα των συνεργατών των κατακτητών κατά τη διάρκεια της φασιστικής-ναζιστικής Κατοχής 1941-44. Στην μπροσούρα εκτός τα αναλυτικά στοιχεία για την προδοτική δράση του δοσιλογισμού, καταγράφονται ονόματα και οργανώσεις αυτών που υπηρέτησαν κάτω από τη σημαία κατοχικών δυνάμεων σε βάρος του ελληνικού λαού και της Εθνικής Αντίστασης με κορμό το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.


Αν σας άρεσε το άρθρο, μπορείτε να το διαδώσετε

ή να το εκτυπώσετε (Εκτύπωση)

Υποστηρίξτε την σελίδα μας στο Facebook
κάνοντας "κλικ" στον παρακάτω σύνδεσμο, ευχαριστούμε.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Στείλτε ιδέες, προτάσεις, κριτικές για τον ιστότοπό μας.


© Copyright 2017 Εθνική Αντίσταση - ΔΣΕ - All Rights Reserved