ΟΡΕΣΤΗ ΜΑΚΡΗ: Ο ΕΛΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.ΑΝΕΜΟΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ 1941-1945 Χρονικό.
Η νεοελληνική ιστορία από το 1821 μέχρι σήμερα είναι μια αλυσίδα από αδιάκοπους αγώνες και εξεγέρσεις του ελληνικού λαού για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία και προκοπή του τόπου. Εκατόν πενήντα χρόνια οι βίαιες επεμβάσεις του ξένου κεφαλαίου (εγγλέζικου και σήμερα αμερικάνικου) ματοκυλούν τον περήφανο λαό μας κάθε φορά που διεκδικεί αποφασιστικά τη λευτεριά του...
Η Εθνική Αντίσταση κι ο Μεγάλος Δεκέμβρης του 1944 είναι απ' τα μεγαλύτερα και αποφασιστικά γεγονότα της νεοελληνικής ιστορίας και αποτελούν συνέχεια του αθάνατου 1821 στις καινούργιες συνθήκες.
Να γιατί η αντίδραση, σαράντα ολόκληρα χρόνια, προσπαθεί μ' όλα τα μέσα και τις μέθοδες που διδάχτηκε απ' τον «Γκαίμπελς» να συκοφαντήσει, να παραποιήσει, να μειώσει και να σβήσει απ' τη συνείδηση του λαού μας τους ένδοξους αγώνες του στα χρόνια '40 '45.
Όμως το «αμόκ» μίσους, συκοφαντίας και ψευτιάς τους κορυφώνεται και στο άκουσμα μόνο της φράσης «μαχητής της αδούλωτης Αθήνας».
Η εξήγηση είναι απλή και μας τη δίνουν ανάγλυφα στην «Ιστορία της Εθνικής Αντίστασης» ο Β. Γεωργίου με τους συνεργάτες του στις σελίδες 1716, 1719, 1720. Μα κι από τις σελίδες αυτού του βιβλίου θα νοιώσεις, αγαπητέ αναγνώστη, «γιατί τόσο μίσος».


Αν σας άρεσε το άρθρο, μπορείτε να το διαδώσετε

ή να το εκτυπώσετε (Εκτύπωση)

Υποστηρίξτε την σελίδα μας στο Facebook
κάνοντας "κλικ" στον παρακάτω σύνδεσμο, ευχαριστούμε.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
Στείλτε ιδέες, προτάσεις, κριτικές για τον ιστότοπό μας.


© Copyright 2017 Εθνική Αντίσταση - ΔΣΕ - All Rights Reserved